ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

3 minuten leestijd (520 woorden)

Verslag voorjaarstocht

Na het ophangen van de flyers in de Soos, komen de aanmeldingen in eerste instantie wat stroperig op gang (na een week zijn er nog maar 2 deelnemers), maar uiteindelijk komen er toch 16 aanmeldingen. Dus dat is een leuk clubje!

Op de dag zelf is er helaas nog wel 1 ziekmelding, maar met z'n 15-en gaan we in vier Wherry's op pad. De boot-indeling regelt zich vanzelf: iedereen gaat op het vlot bij een boot staan en binnen no-time zijn alle stuur- en roei-plekken bezet. Vanwege de wind besluiten we eerst door het centrum te gaan, dan hebben we in ieder geval niet de wind vol tegen op het (lange) stuk Beemster-ringvaart.

Omdat we dus beginnen met wind mee, gaat het eerste stuk zeer voorspoedig: we waaien bijna vanzelf door het smalle stuk tussen de woonboten door. En al gauw gaan we onder de provinciale weg door en belanden we in Hobrede. De kano-overhaal iets verderop is wat aan de kleine kant, dus het is even wachten totdat alle boten overgehaald kunnen worden. Op zich wel leuk om even niet in de boot te zitten, maar zo'n Wherry is nog best een zware sjouw, zelf met 7 of 8 mensen! Maar met vereende krachten lukt het (natuurlijk) om alle boten in de Zeevangspolder te krijgen.

En daar begint de tocht pas echt, want inmiddels zijn we op het stuk met tegenwind aanbeland en dat blijkt toch behoorlijk doortrappen in de soms smalle slootjes. Met geweldige hulp van de voorste boot, komen we allemaal ongeschonden onder de spoorbrug door en bereiken we de tweede kano-overhaal. Ook hier is het wat krap allemaal, maar de stuurlieden slagen er met slim manoeuvreren prima in om de boten 1 voor 1 aan te leggen, waarna we wederom de spierballen moeten laten rollen bij het overtillen.

Aan de andere kant van de weg moeten we wel eerst even een visser "wegjagen", want die zit precies op de plek waar we de boten te water moeten laten! Gelukkig blijkt deze visser van de vriendelijke en begrijpende soort en vindt hij het geen probleem om even 10 meter te verkassen. Het laatste stukje van 3,5 kilometer gaat over het zeer bekende roei-water van de Purmer Ringvaart en bij terugkomst bij onze vereniging, staat Ria al klaar met warme soep.

Zodra we de boten hebben opgeborgen, gaan we graag aan tafel voor een mok heerlijke pompoen-soep (en later nog een tweede portie). Vervolgens sluiten we af met een rondje pannenkoeken, belegd met stroop, jam, kaas of poedersuiker. De planning van de toer-commissaris bleek weliswaar iets te optimistisch (in plaats van 13:00 terug was het ongeveer 14:00), maar iedereen ging toch met een voldaan gevoel naar huis.

Met dank aan de deelnemers en aan de Soos-dames die de soep hebben gemaakt (Ria, Ine en Laila), was dit een heel leuk evenement. Volgend jaar wordt het de route van de nieuwe-leden-tocht, dus houd de kalender en aankondigingen goed in de gaten en schrijf je in!

Met vriendelijke roei-groet van jullie toer-commissaris

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
zaterdag, 15 juni 2024

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar