ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

Toertochten roeien bij De Where

In de omgeving van Purmerend is prachtig roeiwater voor toertochten. Jaarlijks organiseert de toercommissie dan ook diverse tochten.
 Fotoalbums van deze tochten vindt je op www.facebook.com/prvdewhere

Tochtjes voor leden van De Where
De toercommissie organiseert in het zomerseizoen een aantal tochten voor de eigen (senior)leden. De jeugdcommissie doet dat voor de jeugdgroep. We hebben bijvoorbeeld de Pannenkoekentocht, de Zomeravondtocht en de Nieuweledentocht.
Heb je ideeën voor een toertocht? Laat het ons vooral weten:
Als je zelf een tocht organiseert met boten van De Where vinden we het als toercommissie fijn om dat te weten. Je moet in ieder geval de boten reserveren bij de toercommissie. Dan kunnen we zien of de geplande datum en tijd past bij eventuele andere activiteiten.

Roeien in de Eilandspolder
Roeien in mooi water door de Noord-Hollandse Eilandspolder waar je anders niet zo makkelijk komt?
Prachtige prutsloten en vaarten, picknickveldjes tussen de koeien .... PRV de Where heeft daar een wherry op het erf van een onze leden kunnen neerleggen. Het adres is in Grootschermer.
Je kunt de boot als lid van de Where gratis gebruiken; dat kan ook 's avonds. Natuurlijk maak je eerst een afspraak. Dat doe je via de toercommissaris.

Botenwagen
Wil je met een of meerdere boten vanaf een andere roeivereniging gaan roeien? Dan kun je via de toercommissie een van de botenwagens reserveren.

Gastentochten en boten huren
Tochten die elk jaar door de toercommissie van De Where voor andere verenigingen worden georganiseerd zijn de Purmersnerttocht en de Waterlandtocht.
Meer informatie staat op de toerkalender van de KNRB. Wil je buiten deze tochten eens roeien in ons roeiwater? neem dan contact op met de Je kunt als lid van een andere roeivereniging (met de juiste roeibevoegdheden) ook boten huren. Wij rekenen daar per dag de volgende huurpsijs voor: 25 euro voor een Wherry/C2, 35 euro voor een C3 en 45 euro voor een C4.

Toertochten in binnen- en buitenland bij andere verenigingen

  • De hele dag sportief buiten bezig zijn.
  • Ontdek de schoonheid van vele wateren in binnen- en buitenland.
  • Voel de spanning van navigeren op snelstromende of drukbevaren rivieren.
  • Zet een eigen tocht uit in onbekend roeigebied.Trek er samen met andere roeiers op uit.
  • Klinkt goed? Kijk eens op de website van de KNRB voor de vele mogelijkheden: Toertochten KNRB


Midweekroeien
toertochten zomeravondtocht2011De KNRB stimuleert het midweekroeien. De naam zegt het al: op doordeweekse dagen roeiers bij elkaar te brengen en in een sportieve en prettige sfeer te laten roeien. Meer weten? Kijk op de website van de KNRB. De toercommissie maakt activiteiten van het midweekroeien bekend via deze website of de Facebookpagina.

Toertochten vanuit de PRV de Where
Vanuit Purmerend zijn diverse tochten uitgezet voor wherry's en C-materiaal.
In de soos staat een map met geplastificeerde routekaartjes en omschrijvingen van onder andere deze tochten:

Pannekoekentocht
Tocht door Purmerend, via de Beemsterringvaart naar de Zeevang, kano-overhaal voorbij Hobrede, en via de Wijzend en de kano-overhaal bij Axwijk naar de Purmerringvaart; en terug naar De Where. De pannenkoeken-tocht heet zo, omdat de jeugd vroeger na het roeien van deze tocht zelf pannenkoeken ging bakken. Er is dus helaas geen restaurant aanwezig op deze route. Zelf pannenkoeken meenemen is natuurlijk altijd een prima idee, hetzij voor onderweg, hetzij voor an afloop in onze Soos.
Rondje Jispersluis - Neck (18 km)
Deze tocht gaat door Purmerend via het Noordhollands kanaal naar de Jispersluis tel 0299-437203 door het Jisperveld naar de kano overhaal bij Neck de brug bij Neck.
Purmersnerttocht
Roeitocht 25 km rond de Purmer met een rondje door het centrum van Edam.
Rondje Overleek
Via de Purmerringvaart langs Ilpendam, naar de sluis bij Monnickendam, door Monnickendam en naar de Leek, langs de theetuin, via de kano-overhaal bij Ilpendam weer terug de Purmerringvaart in en terug naar Purmerend.
Rondje Weromeri
Rondje roeien via Jispersluisje, de Marken naar Weromeri en de Poelboerderij via 't Zwet en de kano overhaal bij Neck weer terug naar Purmerend.
Den Ilp,Landsmeer, Watergang
Den Ilp,Landsmeer, Watergang, (29 km)
Rondje Broek in Waterland
Rondje Broek in Waterland (32 km)
Waterlandtocht
Van PRV de Where Purmerend door, dan via het Noordhollandskanaal naar de Jispersluis, daar het Jisperveld in en via de Marken naar Weromeri en de Poelboerderij. Via de Poelsluis naar de Zaan langs RV de Zaan en de Zaansche Schans, via de Wormer-ringvaart en de lage brug bij Neck weer terug naar Purmerend.
Rondje Beetskoog
Rondje Beetskoog (38 km)

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar