ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

Welkom bij de vereniging

Roeien, dat doe je
Roeien is veelzijdig. Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een kick als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren.

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een complete sport, die je alleen of in teamverband kunt doen. Doe mee aan wedstrijden of maak een mooie toertocht. Het is gezond, buiten en je traint je hele lichaam.

PRV de Where
De Where is een gezellige vereniging van ongeveer 230 leden. Het clubgebouw staat op een mooie locatie in Purmerend. Je kunt alle kanten op met veel geschikt roeiwater. Onze vloot (60 boten) geeft beginners, gevorderden en ook mensen met beperkingen, veel mogelijkheden. We roeien het hele jaar door. Alleen bij extreme weersomstandigheden of vorst blijven de boten in de loodsen.

Wherejeugd
Ben je tussen de 10 en 18 jaar? Dan ben je welkom bij de Wherejeugd. Je roeit bij de jeugd op woensdag- en/of zaterdagmiddag (afhankelijk van het seizoen). Er is deskundige begeleiding. Je kunt aan veel leuke activiteiten meedoen.
Benieuwd? Neem een kijkje op de pagina's van de jeugd (via het menu bovenaan bereikbaar).

Roeien lerenacht in actie
Roeien is een technische sport. Er is ook veel te leren over de boten. Als lid van De Where krijg je instructie van andere leden die hiervoor speciaal zijn opgeleid. In een aantal roeilessen leer je hoe je moet roeien en hoe je veilig op het water kunt varen. Als je de eerste roeibeginselen onder de knie hebt, doe je je eerste vaardigheidsproef. De trainingsmomenten vul je samen met je ploeg en instructeur in. Lees hier meer over instructie.

Samen maken we PRV de Where
Bij De Where wordt alles voor en door leden gedaan op vrijwillige basis. We verwachten dan ook dat elk lid zijn of haar steentje bijdraagt. Als nieuw lid leer je snel mensen op de vereniging kennen door bijvoorbeeld achter de bar te helpen of mee te werken aan het onderhoud van boten.

Bij PRV de Where

  • ‚Äčkun je het hele jaar door roeien
  • is er ook indoortraining in de winter
  • maak je gebruik van onze ergometers
  • kun je aangepast roeien
  • ben je vanaf tien jaar welkom (met zwemdiploma!)
  • geniet je optimaal van het prachtige Noordhollandse landschap

Enthousiast geworden over onze roeivereniging? Kijk dan ook op de andere pagina's van de website en download hier onze folder.

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar