2 minuten leestijd (412 woorden)

Roeivereniging De Where & Schermvereniging En Cavant roeien met de floret

Een aantal jaar geleden is er tijdens de wintertrainingen in het Doplaantje een vriendschap ontstaan tussen Roeivereniging De Where & Schermvereniging En Cavant. Hans Ammerlaan & Martijn de Haas hebben zaterdag 31 augustus voor de 2e maal een uitwisseling geregeld tussen de twee verenigingen in Purmerend. De weergoden waren de schermers en roeiers goed gezind.

De schermers gingen het water op om te leren roeien. De roeiers zette voet op het vaste land om de strijd aan te gaan met de floret.

Vanuit beide kanten is dit zo positief ervaren dat dit hoogstwaarschijnlijk een jaarlijks terugkerende activiteit zal worden.

Martijn: 'Plezier hebben in het sporten vind ik heel belangrijk. Als je dat plezier beperkt tot je eigen muren, doe je de leerlingen te kort. Zo zoeken wij het contact met andere schermverenigingen om daar langs te gaan en zij bij ons. Schermen is natuurlijk de leukste sport die er is, maar om de leerlingen ook andere sporten te laten ervaren hebben we met de roeivereniging contact gezocht en is dit superleuke idee ontstaan. De leerlingen zijn zo enthousiast dat een enkeling zelfs kijkt of het mogelijk is om naast het schermen ook nog een dag in de week te gaan roeien. Hoe leuk is dat!'

Hans: 'Roeien is een fijne sport om vele spieren in je lichaam te trainen. Of het nu gaat om een toertocht of een wedstrijd je bent lekker bezig in de natuur. Mensen enthousiasmeren voor de roeisport is fantastisch om te doen evenals het lesgeven. Zeker als je bedenkt dat de twee sporten zo veel verschillen. De schermers waren van alle leeftijden van 10 tot 60 jaar. Instructeurs van de Where hebben de schermers in Wherry's gezet, veilige-brede- meer persoons boten en voor de nog sportievere was er een les in de skiff, een één-persoons snelle instabielere roeiboot. Zelfs de kleine schermertjes, onder de bezielende leiding van enkele jeugdige instructeurs, konden kennismaken met de jeugd-skiff. Het weer was prachtig zodat vele scherm/roeiers een duik in de Where namen. Na afronding van het roeien werden de Where-leden bekend gemaakt met de schermsport. Hele andere spieren en wat een concentratie is hierbij nodig. Na afloop wat water en een frisje en de middag smaakt naar meer.

 

Reacties 1

Gast - Frans op maandag 09 september 2019 22:04

Wat een mooi initiatief! Gaaf om de degens ipv de riemen te kruisen en omgekeerd!

Wat een mooi initiatief! Gaaf om de degens ipv de riemen te kruisen en omgekeerd!
Al een account? Hier aanmelden
Gast
vrijdag 30 juli 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://prvdewhere.nl/