2 minuten leestijd (330 woorden)

Onze Vloot: Lepelaar, Tureluur, Roerdomp

De opknapbeurt van de Lepelaar is afgerond. De romp is opnieuw in de verf gezet en ook de houten delen zijn opnieuw gelakt. De slidings zijn vervangen evenals de onderstellen van de bankjes.

Als kroon op het werk is de bestickering opnieuw gedaan, maar nu in het mooie Where groen. Dit alles zorgt er voor dat we weer een aantal jaren plezier kunnen hebben van deze lichte wherry.

 De Tureluur is voorzien van drijvers. Het uiterlijk is nu bijna vergelijkbaar met een catamaran. Voor de beginnende of onzekere skiffeur biedt dit uitkomst. De drijvers zijn in hoogte verstelbaar en demontabel. De drijvers zorgen er voor dat omslaan niet meer mogelijk is. Voor een impressie, zie de foto.

 De Roerdomp is voorzien van dubbeldollen. Je kunt in deze wherry nu zowel scull als boord roeien. Een prima verdieping van onze vloot, doordat je nu als beginnend boordroeier ook kunt starten in een Wherry. Met deze aanpassing is onze boordvloot met 2 roeiplaatsen uitgebreid.

Onze nieuwe C2/C3, binnenkort gedoopt tot Jan van Gent, wordt nu gebouwd. De kiel is gelegd en de romp wordt onder hoge druk vervaardigd. Het materiaal waarvan de huid wordt gemaakt is een combinatie van koolstof, glasvezel en kevlar. Deze combinatie zorgt voor een sterke en lichte boot. Het binnenwerk wordt vervaardigd van de houtsoorten okoumé, ceder en yellow ceder.

Voor diegene die de laatste algemene ledenvergadering hebben gemist, het betreft een C-boot die gebruikt kan worden als gestuurde C2 scull, gestuurde C2 boord en als C3 ongestuurd. De boot is voorzien van luchtkasten en hierdoor verantwoord inzetbaar op de open wateren. De rompvorm is uitermate snel gebleken tijdens deelname aan de elfsteden roeimarathon. Er is vaak in gewonnen.

De verwachte bouwtijd is 12 weken. Gedurende deze 12 weken worden we voorzien van foto's van de bouw. Deze zullen op onze website worden getoond. We gaan er van uit de boot te kunnen dopen tijdens onze opendag in april aanstaande. We kijken er naar uit!

Met vriendelijke groet namens de Materiaal Commissie,
Denis du Cloo

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
donderdag 18 april 2024