Nieuws

1 minuten leestijd (244 woorden)

Onze Vloot: de nieuwe skiffs zijn binnen!

Onze Vloot: De nieuwe skiffs zijn binnen!
Het heeft even geduurd, maar ze zijn er nu toch echt. Na een foutieve levering zijn vorige week de juiste skiffs geleverd. Nova en Pulsar.

Beide boten zijn Club A skiffs van Swift Racing, de concurrent van Wintech in China. Er is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. De romp en het dek zijn gemaakt van Lantor Coremat en Kevlar, met verstevigingen van koolstof. Dit zorgt voor grote stijfheid dat het roeien nog prettiger maakt en de levensduur ten goede komt. Perfecte skiffs voor een mooie prijs, waar we met de juiste zorg lang plezier van zullen hebben.

De skiffs hebben backriggers waardoor de voetenboorden in tegenstelling tot een wingrigger, goed bereikbaar zijn. Het is wel wennen, want er is geen trekstang meer in het zicht tijdens het roeien. Persoonlijk vind ik dat erg mooi. In de beide skiffs is al geroeid naar grote tevredenheid.

Alle skiffs zijn vernoemd naar hemellichamen. Nova is een ster die vrij abrupt een tijdelijke toename in helderheid vertoont door een explosieve nucleaire kettingreactie aan het oppervlak. Pulsar is een snel ronddraaiende neutronenster die elektromagnetische straling uitzendt. Deze straling wordt op de aarde waargenomen in de vorm van snelle pulsen.

Nova is voor de gewichtsklasse tot +/- 67 kilo en Pulsar is voor de grote mannen, 80-100 kilo. Probeer ze uit, wees er zuinig op en veel plezier!

PS. Tijdens de Clubavond op vrijdagavond 18 september gaan we deze skiffs dopen. Dat wil je toch niet missen?
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 21 september 2019

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar

© 2019 PRV de Where. Alle rechten voorbehouden - Design door PeterSwebsites