Nieuws

2 minuten leestijd (436 woorden)

Nieuweledentocht 2018

Zondag 16 september

Een prachtige dag om te roeien, een beetje bewolkt en niet te veel wind.

De nieuwe ledentocht, voor ons als beginners een uitdaging, zullen we het wel volhouden ?

's Morgens 9.30 uur verzamelen in de kantine van het clubgebouw en onder het genot van een kopje koffie wordt er door Jaap uitgelegd hoe de tocht zal verlopen, enkele lage bruggen, een schut in een sluisje, een stuk open water, een overhaal van de boten en een smalle doortocht langs woonboten, weer eens wat anders dan de ringvaart heen en weer roeien.

Om ongeveer 10.00 uur vertrokken we in drie wherry's met tien personen, 4 nieuwe leden en

6 begeleiders/instructeurs (trices), richting het stadje naar het Noord Hollandskanaal.

In de kom van het kanaal, waar de Zuiddijk begint werd er gewisseld van slag naar stuurman. De roeiers kregen het wel wat zwaar, het hele stuk tot aan de sluis wind tegen.

Er moest wel worden doorgeroeid omdat de laatste schut om 12.00 uur is.

Even voor 12.00 uur aangekomen bij de sluis, daar was het wachten op de laatste boot. Eerst een motorbootje met één wherry door de sluis, daarna de andere twee wherry's en toen zaten we in de Jisper Sluissloot.

Na nog een paar honderd meter werden we opgewacht door René, die ons verwelkomde met een lekkere bak soep, koffie en thee.

Na de lunch werd de verdeling van de bemanning over de boten door elkaar gehusseld en voeren we verder.

Nog even een groepsfoto gemaakt en door naar de volgende uitdaging, via de Kooidijksloot en de Kromme Gans sloot naar de kano overhaal bij Neck, boten uit het water, de dijk op, de weg over en aan de andere kant de Ganzensloot in. ( Dat dit de Ganzensloot heet heb ik toevallig gelezen in het laatste nummer van Historisch Purmerend. Het stuk vanaf de Karwei markt tot aan de Drie Zwanen is in 1957 gedempt.) Hier kwamen we ook zonder kleerscheuren vanaf.

Nu nog even onder de brug door bij Mario.

Dit werd een soort circus act met liggende en in elkaar gezakte mensen, maar ook dit lukte. Toen nog "even" langs de woonboten, met peddel en halve riemen, daarna het laatste stuk onder de brug door van de Kanaaldijk terug het Noord Hollands kanaal in en weer terug naar het clubgebouw.

Na de boten naar binnen gebracht te hebben konden we gezellig met een hapje en drankje napraten over het mooie en leuke avontuur. Lekker buiten in het zonnetje.

Bij deze willen wij Bianca, Sanneke, Inge, Sandra, Jaap, Pieter, Ronald, Richard en René (achternamen nog onbekend ) heel hartelijk bedanken voor dit geweldige uitje en de nodige leermomenten.

Vriendelijke groeten, Iris en Gerrit Beij 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
donderdag 23 mei 2019

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar

© 2019 PRV de Where. Alle rechten voorbehouden - Design door PeterSwebsites