2 minuten leestijd (367 woorden)

Jeugd-roeikamp 2019

De jeugd-crew is weer bezig met alle voorbereidingen voor ons jeugd-roeikamp. Ieder jaar met Hemelvaart roeien we met de jeugd en de jeugdinstructeurs naar de Stierop (een scoutingterrein in de buurt van Uitgeest) en daar zullen we in een grote legertent overnachten en in een andere legertent eten, koken en de bonte avond houden.

Wat we tijdens roeikamp onder andere doen? Roeien naar de Stierop op woensdag eind van de middag, spelletjes, kampvuur, roeitocht naar eiland, BBQ, de jeugd heeft veel rituelen en verrassingen en vol enthousiasme regelen de jeugdinstructeurs de activiteiten op het kamp. Hierbij is er veel hulp nodig van ouders, zonder ouders kan dit kamp niet bestaan.

Zaterdag 25 mei bouwen we het kamp al op met hulp van veel ouders. Woensdag 29 brengen ouders de bagage en slaapspullen naar de Stierop, kopen we de boodschappen en hebben we een ouder stand-by met een auto voor pech onderweg (gelukkig nog nooit hoeven inschakelen). Bakker Harry de Groot geeft net als vorige twee jaren weer goede korting op ons dagelijks brood. 

Donderdag komt er (voor het eerst dit jaar) overdag een hulpouder, om de instructeurs te ontlasten. Nou wil het toeval dat ze behalve moeder van 2 roeiers, ook yoga docent is. Een ontspannen Yin Yoga les, om bij te komen van de korte nacht en alle regeldrukte, zou ik graag willen.

Vrijdag hebben we Sanneke (de enthousiaste nieuwe redacteur van de Where) als helpende hand. Donderdag komen er twee ouders het avondeten verzorgen en dat wordt vast weer een zalige maaltijd (ik weet namelijk al wat ze gaan maken). Vrijdag bij de bbq zijn er een aantal bestuursleden aanwezig, naast een aantal oud-instructeurs en wat barouders en hierna is de bonte avond.

Zaterdag 1 juni breken we het kamp met hulp van ouders weer af en terwijl ouders al de kampspullen opbergen roeit de jeugd weer terug.

We hopen natuurlijk op mooi weer en deze week zal ik de laatste regelzaken achter de schermen uitvoeren en een goed boek uitzoeken om mee te nemen, wie weet kom ik daar dit jaar wel aan toe.

Al vast dank aan alle ouders en jeugd instructeurs!

Groeten,

Wanda

(Jeugdcommissaris) 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
maandag 20 september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://prvdewhere.nl/