2 minuten leestijd (370 woorden)

In Memoriam: Joop Visser

In Memoriam

Namens onze roeiploeg moet ik melden dat Joop Visser op 24 april 2019 is overleden.
Joop was voorzitter van de p.r.v. De Where 31/01/1975 - 25/2/1977, voordien was hij 'n periode materiaalcommissaris.
Zijn tijdgenoten meldden desgevraagd dat Joop een zeer goede leider was en plezierig bestuurslid.
Hij heeft in die periode volhardend en succesvol onderhandeld met de lokale overheid, de afdeling sportzaken van de Gemeente Purmerend. De beschoeiïng van het whereterrein was in zeer slechte staat en op vele plaatsen liep het zand tussen de vuren planken het water in.
Aanvankelijk schatte een aannemer het aanbrengen van een nieuwe hardhouten beschoeiïng op fl. 50.000,- maar dat wilde de gemeente niet betalen.
Uiteindelijk werd er een huurovereenkomst gesloten voor het terrein inclusief recht van opstal, tegen en zeer acceptabele huurprijs. Toen was de gemeente bereid de nieuwe beschoeiïng voor haar rekening te nemen.

Vele jaren maakt hij deel uit van onze roeiploeg, een hechte zaterdagochtend ploeg bestaande uit 8 roeiers. Wij waren allen zeer goede maatjes en vonden allemaal dat wij goed konden roeien. Joop Visser die ook wel actief was geweest als roei-instructeur, had daar, Joop niet vreemd, wel eens zijn bedenkingen over, maar dat meldde hij mij soms onopvallend. (Ik was n.l. in het verre verleden 12 jaar zijn collega geweest in de scheepsschadeverzekeringen).
Altijd, zoals veelal ook gebruikelijk bij andere ploegen, was de koffie na het roeien in de soos heel gezellig, soms wat luidruchtig, met smakelijke verhalen en veel plezier. Een zeer hecht stel dus!!!
Twee jaar geleden meldde Joop ons onverwachts en zeer verslagen, dat de specialist hem een niet meer te stoppen diagnose had gesteld.
Wij hebben hem daarna nog zolang mogelijk betrokken gehouden bij het roeien, het laatste half jaar zelfs thuis opgehaald en thuis gebracht. Hij overleed op 24 april 2019.
Het afscheid vond plaats op 1 mei in de Keyserkerk in Middenbeemster.
Zes leden van de roeiploeg begeleidden de kist naar achterin de kerk en stelden zich drie bij drie op naast de kist terwijl de aanwezigen de laatste (verdiende) eer konden bewijzen aan Joop. Hij blijft als zeer markant, consequent en vriendelijk in onze herinnering achter.
Namens de overgebleven 7 roeimaten,

Joop Bridié
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
maandag 20 september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://prvdewhere.nl/