2 minuten leestijd (408 woorden)

Een nieuwe 8 voor de club?

​Wellicht zijn jullie al via het wandelgangen informatie circuit op de hoogte maar zaterdag 8 maart wordt er een andere acht opgehaald.
Op de 2e hands markt was een jonge acht te koop voor € 8.500,-. De laatste jaren werden er alleen 2e
hands achten +/- 10 jaar oud te koop aangeboden voor +/- € 20.000 of meer (een nieuwe empacher kost tegenwoordig ruim € 40.000) of € 1000 voor erg oud en versleten exemplaren.

Omdat onze huidige acht nu al 24 jaar oud is en binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is, staat deze al een hele tijd in het lange termijn botenplan om een keer te vervangen voor +/- € 20.000. De laatste jaren hebben wij altijd andere boten belangrijker gevonden.
Nu heeft het bestuur ingezet op aankopen van de 2e hands markt om ons materiaal voor minder geld structureel te verbeteren. Het geld is nu beschikbaar, met de aankoop van een andere acht kunnen wij weer ruim 10 tot 15 jaar vooruit kijken. En, door deze nu te kopen hoeven wij over 2 of 3 jaar geen € 20.000 te investeren dit is dus een mooie kans die voorbij kwam.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de boot van goede kwaliteit is. Daarom hebben wij een proefperiode van ruim 1 maand kunnen afspreken omdat te beoordelen.
ook het gebruik binnen de club (nu structureel 2 ploegen en optioneel in oprichting nog 2 ploegen) geeft aan dat er volop belangstelling is voor het roeien in een acht. Dit is anders dan de afgelopen jaren waarin wij maar 1 ploeg hadden die trouw de huidige boot gebuikt.

Door de plaatsen in de loods te herverdelen kunnen wij tijdelijk de 2 achten gebruiken, het is in principe de bedoeling dat deze nieuwe boot de huidige acht gaat vervangen.
Echter, misschien is het wel verstandig de oude acht nog 2 of 3 jaar te gebruiken voor deze echt weggaat. Voor het geld (max € 1000 ) hoeven wij de boot niet te verkopen. Dan zullen we wel keuze moeten maken welke weinig gebruikte boten (Pollux? Purmer? Waterland?) we anders moeten neerleggen (buiten gebruik); omdat we anders geen 2 achten kwijt kunnen.

Er is voor de komende maand een tijdelijke situatie gecreëerd met 2 achten die beide gebruikt kunnen worden.
Als de nieuwe acht van goede kwaliteit is, is het voor de Where een goede verantwoorde keuze voor de komende 10/15 jaar, hebben wij minder te investeren, en hebben we een mooie boot om nieuw enthousiasme in de club te brengen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 23 oktober 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://prvdewhere.nl/