1 minuten leestijd (187 woorden)

De Where doet mee aan de Lingebokaal

Afgelopen zaterdag was een van onze boten te vinden op de Linge tussen Kedichem en Leerdam. Het riviertje is elk kaar zo in de eerste helft van november het toneel van de Lingebokaal, en wedstrijd waar zo'n 850 roeiers aan meedoen.

De ploeg, gestuurd door Ada Verdonk bestond uit André Geluk, Arjan Loeffen, Riet van Straten en Cees de Groot. Bij gebrek aan een mixcategorie mochten ze starten in het heren veld. Het was wat winderig met een lekker zonnetje. Als je naggaat dat in de 32 jaar daarvoor de race zelfs twee keer afgelast moest worden vanwege ijsgang.

 Onze ploeg had de Watergang meegenomen en was voornemens om de tijd van vorig jaar te verbeteren. Een koud kunstje dachten ze met een extra heer en veel beter weer werd er stiekum naar een plek bij de eerste tien gekeken.

Alleen met roeien is het zo dat je niet altijd vooraf weet hoe het gaat. De krachten in de boot kunnen wel groter zijn,maar de techniek doet ook veel. De ploeg heeft zijn stinkende best gedaan om alles eruit te persen. Zes kilometer in iets meer dan 28 minuten.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 23 oktober 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://prvdewhere.nl/