ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

1 minuten leestijd (279 woorden)

De werkzaamheden aan de dijk

De werkzaamheden aan de Wheredijk zijn in volle gang. De fietsersbrug en het fietspad worden afgesloten. We kunnen alleen nog via de Johan Wagenaarstraat bij het gebouw komen. Ook zal er overdag op het water wat vaarverkeer bijkomen: er komt een ponton aan de RIngvaart te liggen waarvandaan grond wordt aangevoerd. We kunnen gewoon blijven roeien, maar wel extra opletten dus. Op het kaartje zie je situatie.

Het hoogheemraadschap laat ons weten:
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start vanaf 31 maart a.s. met het ophogen/versterken van de binnenberm van de Wheredijk. Over de Where zal de grond en klei, vanaf een overslaglocatie ter hoogte van de Rijksweg A7, worden aangevoerd met behulp van beunbakken naar een laad- en loslocatie aan de Wheredijk ter hoogte van de Hannie Schafstraat. De Where zal ter plaatse van deze tijdelijke laad- en loslocatie worden versmald (niet worden gestremd). Er zullen gedurende deze grondwerkzaamheden (t/m mei a.s.) gedurende de dagperiode dan ook extra vaarbewegingen op de Where zijn die van eenieder extra aandacht vragen.

Over de Wheredijk wordt vervolgens, vanaf de Hannie Schafstraat richting de Churchilllaan, met kleine wieldumpers de grond over de dijk uitgereden. Hierdoor is de dijk afgesloten voor doorgaand fiets- en bromverkeer. De roeivereniging blijft wel bereikbaar via de opgang vanuit de Johan Wagenaarstraat (zie bijgevoegde afbeelding). De houten fietsbrug over de Where is gedurende de werkzaamheden ook afgesloten.

Na medio mei wijzigt de verkeerssituatie mogelijk door de vervanging van het warmtenet en de overige kabels en leidingen in de dijk. Hierover volgt te zijner tijd een update.

Smalle doorgang afgelopen zaterdag. Waarschijnlijk verandert dit per dag.
×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
zondag, 19 mei 2024

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar