4 minuten leestijd (806 woorden)

De midzomaaravondtocht 2021

Vrijdagavond 2 juli de Mid-zomaar-avondtocht. Met een groep van 9 mensen hebben wij ons een kleine week geleden opgegeven voor deze tocht naar Edam met na afloop een BBQ. Bij aankomst moest er met Pieter overlegd worden over wie met wie in de boot ging en natuurlijk in welke boot. Pieter en ik zaten af en toe niet op een lijn qua rekenmethode dus dat gaf wat verwarring maar uiteindelijk waren we eruit. De meesten in een Wherry en de overige 5 in een C4. Na de pauze zou dit gewisseld worden.

Planning was om rond 19 uur te vertrekken en koers te zetten naar Edam waar we vervolgens zouden verzamelen in een café voor een pauze met drankje. Terug kon het wel eens donker worden dus er moest wel een lamp bevestigd kunnen worden op de boot.

Toen wij de C4 bijna in het water hadden liggen kwam Pieter met de melding dat 2 mensen er nog niet waren. Het was na 19 uur dus het was twijfelachtig of ze nog kwamen. Nu waren we met Pieter erbij met 6 dus toch maar 2 wherry's. C4 terug en op naar de andere loods. Wherry's uitgezocht en toen waren daar opeens toch nog 2 deelnemers. 1 wherry weer terug en wij weer naar de kleine loods voor een C4. Ivm lampje zou het de Jubilot worden. Eenmaal buiten werden we erop gewezen dat de Jubilot schade had. Jubilot terug en weer omgewisseld voor De Haal. Elke keer werd er afgeschreven dus er is die avond veel geschreven en doorgestreept in de administratie ;-).

Uiteindelijk zaten we allemaal in de boot en konden we eindelijk iedereen achterna. Onderweg hebben we heerlijk gekletst en vooral veel gelachen. Veel reacties ook van mensen aan de kant die vanuit hun tuinen genoten van al die boten die voorbij kwamen. Even flink gas gegeven onder het slaken van wat oerkreten en zo konden we 2 wherry's inhalen. We wilden natuurlijk niet als laatste bij het café aankomen.

Eenmaal in Edam was het niet meteen duidelijk waar we moesten zijn dus zijn we straal voorbij het café gevaren. Liggend onder de limbo-bruggen door tot we bij Fortuna aankwamen en van andere roeiers hoorden dat we met de C4 echt niet verder konden. Gelukkig kon daar nog wel gedraaid worden dus weer terug onder de limbo-bruggen door en daar bleek het café te zijn. Nu werd er ook van alles naar ons geroepen door de plaatselijke jeugd die zich daar in een grote groep aan de 1,5 liter (i.p.v. meter) regel hield. Alleen nog even aanleggen en dan konden we ons bij ze aansluiten.

Dat bleek toch wel een dingetje. De ruimtes tussen de jachten die daar lagen bleek te klein voor ons bootje en verderop was wel ruimte maar was de walkant te hoog. Ondanks dat het privéterrein was hebben we het daar toch nog even geprobeerd maar onze stuurvrouw Laila bleek nèt niet soepel genoeg om zich door de hortensia's heen omhoog te hijsen. Weer omgedraaid en opnieuw koers naar het café. Er moest maar even iemand komen helpen. Gelukkig waren daar Joke en Astrid die spontaan op de knieën gingen om de boot stabiel te houden zodat wij er één voor één via de stuurplek uit konden klauteren. Dat moet een leuk schouwspel geweest zijn. Eindelijk toch met een leuk groepje op het terras beland waar uiteindelijk ook de laatste wherry zich bij aansloot met daarin Pieter, Riet en Dirk.

Na een drankje en veel gezellige gesprekken is iedereen weer naar de boten vertrokken. Nu moesten de lampjes aan en zetten we koers naar Purmerend onder begeleiding van een prachtige ondergaande zon. Het was nog net niet helemaal donker toen wij aankwamen maar de laatste wherry heeft zijn lamp wel echt nodig gehad. De man van Astrid bleek halverwege te staan en heeft ons op de foto gezet en gewacht op de laatste wherry. Hier is een filmpje van hoe ze dapper in het donker doorploeterden.

Iedereen had wat meegenomen om op de BBQ te doen en dat werd zonder problemen met iedereen gedeeld. Laila was de dag daarvoor jarig dus die had zelfs voor een lekker zoet dessert gezorgd.

Het was pas mijn tweede tocht (eerste keer was 2 jaar geleden de beginnerstocht) maar ik heb weer genoten en ik kijk nu al uit naar de volgende.

Groetjes,

Leontine

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties 1

Gast
Gast - Mieke van der Putte op zondag 18 juli 2021 19:31

Wat een leuk verslag!

Wat een leuk verslag!:)
Al een account? Hier aanmelden
Gast
maandag 08 augustus 2022