ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

3 minuten leestijd (681 woorden)

10 vragen voor Hans Vos

Hans maakte tijdens de bedrijfsroeiwedstrijden in Delft deel uit van de ploeg van de bedrijfs-8 van Van Oord. Bij dit bedrijf werkt Hans reeds enige jaren als ingenieur en met enige trots kan hij vertellen over de grote en wereld bekende baggerprojecten, waar Van Oord een grote rol bij heeft gespeeld zoals Palm Jumeirah, the World en the Bluewaters Islands.

Hans Vos is actief en enthousiast roeier bij De Where in de heren- en in de mixed-8. Na het gebruikelijke heen en weertje in beide ploegen naar Middelie en terug, mocht ik Hans over zijn ervaringen interviewen in een gezellige drukke soos.Ik stelde hem tien vragen, voor deze gelijknamige rubriek.



1. Waar en wanneer bij je met roeien begonnen?Na even nadenken, weet Hans zich de exacte datum te herinneren, namelijk, september 1980. Als student werd hij lid van Proteus-Eretes, waar hij het roeien leerde in een board-4. Het board roeien is er door de jaren heen wel bij hem diep ingesleten. Na het afronden van zijn studie, is Hans ook met het roeien gestopt.

2. Hoe ben je bij De Where lid geworden?Na het roeien is Hans fanatiek gaan hardlopen, maar door een ingrijpende knieblessure in 2009, moest hij de hardloopschoenen in de kastlaten. In die periode was zijn oudste zoon Bart al lid van De Where. Tijdens een jeugdwedstrijd in September van dat jaar raakte Hans en ik in gesprek en vrij snel daarna was hij reserve roeier bij de mixed-acht, maar al gauw behoorde hij tot de vaste ploeg.

3. Hoe zou jij De Where als club promoten bij anderen?
De Where is een gezellige club, waar plaats is voor iedereen op elk niveau. Het wedstrijd roeien is er wel maar het is niet het hoofddoel.

4. Hoe vaak roei je zo ongeveer per week?
Op zaterdagochtend dus in de heren-acht en de mixed-acht en op woensdagavond, als het weer licht genoeg is, in de bedrijfs-acht van Van Oord en dan trainen we in Rotterdam.

5. Wanneer je door omstandigheden niet meer zou kunnen roeien en hardlopen gaat dus al niet meer, wat zou je dan voor sport kunnen bedenken als alternatief?
Resoluut zegt Hans, fietsen.

6. Wat kun je vertellen over het bedrijf Van Oord, naast de bekende al genoemde projecten?
Hans gaat even rechtop zitten en vertelt enthousiast over andere grote projecten van Van Oord, die over de hele wereld zijn uitgevoerd. Haven uitbreidingen, landaanwinningen en de aanleg van de tweede Maasvlakte. Ook is het bedrijf nauw betrokken bij de realisatie van 150 windmolens ten noorden van de Wadden eilanden.
Hans houdt zich zelf bezig met lesgeven aan en het begeleiden van nieuwe mensen binnen het bedrijf in de software, waarvoor hij ook regelmatig in het buitenland verblijft.

7. Waar werden de wedstrijden gehouden?
Met een glimlach vertelt hans, dat hij weer terug kwam bij Proteus, waar hij ooit begonnen is met roeien. Hij kwam er uiteraard geen bekende meer tegen uit zijn studententijd. Dat zou niet helemaal goed zijn geweest na 27 jaar!

8. Wie deden er nog meer mee aan deze wedstrijden?
Met enige terughoudendheid geeft Hans toe, dat er in hun categorie slechts twee deelnemers waren. Hun grootste rivaal was in dezen de ploeg van de Hogeschool van Den Haag, die al geruime tijd in training waren, om Van oord te verslaan.

9. Wat is de uiteindelijke uitslag geworden?
Met gepaste trots zegt Hans, wij natuurlijk, met 8 seconde voorsprong!
Verder namen er diverse studenten roeiverenigingen deel, want voor hen is het ook een beetje het begin van het roeiseizoen.

10. Heb je nog mooie plannen c.q. uitdagingen op roeigebied?
Hans veert weer een beetje op. "We zijn serieus van plan, om dit jaar nog mee te doen aan de Head". Aan een prognose over de uitslag waagt Hans Vos zich even niet!

Hans, bedankt voor je leuke interview.


Naschrift : Inmiddels roeien drie Vosjes bij de Where en zoon Jeroen stuurt overtuigend al jaren de heren-acht en roeit zelf ook op wedstrijdniveau. Zoon Bart maakt deel uit van de jeugdcommissie.

Hans Wensveen

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
donderdag, 25 april 2024

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar