2 minuten leestijd (467 woorden)

Nieuwe ledentocht

Op 10 september werd de traditionele nieuwe ledentocht gehouden. Ondanks de vooraf dreigende weersvoorspellingen, staan er op de vroege zondagmorgen 6 nieuwe leden en 6 ervaren roeiers klaar om de tocht te roeien. De dag begint zoals gebruikelijk, de verse koffie helpt bij het wakker worden en de appeltaart zorgt voor de nodige energie. Toch is er iets anders dan andere jaren: we worden alvast gewaarschuwd, na afloop van de tocht mogen alle deelnemers stemmen over de naam van de nieuwe boot!

Na een korte uitleg over de tocht van meesterinstructeur Jaap worden drie wherry's te water gelegd. De tocht begint al goed met een paar bruggetjes en een stukje historisch Purmerend. Buiten de stad komen we in open velden met schapen, koeien en duistere Hollandse wolkenpartijen. 
We wachten weer op elkaar in het Jispersluisje. De deelnemers in de achterste boot moeten oppassen: een lekkende sluisdeur dreigt de boot te vullen. Maar gelukkig gaat dat goed. 

Na de sluis kunnen we meteen aanleggen. Daar staan Ingrid en Nienke bij de picknick tafel klaar met warme koffie, thee en tomatensoep. Het hoogte punt van de tocht!
Na de soep en een snel plasje maken we een nieuwe groepsverdeling en wordt de tocht voortgezet. Het begint een beetje te spetteren, maar gelukkig komt het zonnetje al snel weer tevoorschijn. We roeien tussen de weideveengronden door, zelf verscholen in het riet, op weg naar de kano overhaal in Neck. 
Voor de meeste nieuwe leden is dit de eerste lange tocht die ze roeien en dat bevalt prima. Andere mensen leren kennen en heerlijk buiten zijn, de tocht is leuk en erg afwisselend. Dit lonkt naar meer! De sfeer onderweg is rustig en ontspannen. We hebben tijd om om ons heen te kijken en wat foto's te maken. De ervaren roeiers proberen de nieuwe leden onderweg nog wat techniek bij te brengen, en dat lukt. Natuurlijk worden de koeien loeiend begroet en wordt er nog even geblaat naar de schaapjes. Kortom: iedereen geniet.
Bij de kano-overhaal worden de wherry's met vereende krachten naar de weg getild. Daar wacht ons een extra handicap: een grote graafmachine verspert de weg. Maar met de nodige voorzichtigheid manoeuvreren wij onszelf en de boten erlangs. Na de lage brug volgt het lastige stukje langs de woonboten, het is daar nog altijd even smal. Eén ploeg heeft een speciale techniek "pieterburen", die gaan er razendsnel langs. Inmiddels trekt de wind wat aan, maar gelukkig is het laatste stuk voor de wind. Dat gaat lekker snel!
Terug bij de club staat er worst en kaas klaar. We genieten van een kopje thee en sluiten de dag af met de stemming over de naam van de nieuwe boot. Er gaat een schrijfblok rond voor het gezamenlijk verslag en we concluderen dat het een heerlijke dag was vandaag. De thuisblijvers kregen ongelijk!


Meer foto's vind je hier
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
donderdag 19 juli 2018

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar redactie@prvdewhere. nl

© 2017 PRV de Where. Alle rechten voorbehouden - Design door PeterSwebsites